Közélet

Titokzatos rabhalál a kaposvári börtönben

Gyanús körülmények között meghalt egy, a kaposvári börtönben fogva tartott rab. Egyelőre nem tudni, mi okozhatta a halálát. A Katonai Ügyészség nyomozást indított az ügyben halált okozó testi sértés gyanúja miatt.

Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy fogva tartottat a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetből. A férfi kómába esett, majd meghalt. Súlyos sérülései voltak, információink szerint koponyasérülések okozták a halálát - értesült a sonline.hu.

A hírek szerint a férfi súlyos cukorbeteg volt, rosszul lett, és elesett, úgy keletkeztek a sérülései. Úgy tudni, maga az áldozat is ilyesmit mondott. De olyan szóbeszéd is szárnyra kapott, hogy az áldozaton egyértelműen bántalmazás nyomai voltak láthatóak, amikor kórházba szállították. Akadnak, akik azt is tudni vélik: rúgások nyomai voltak a férfin.

A Katonai Ügyészség nyomozást rendelt el. Bögöly Gyula alezredes ezt megerősítette, de hozzátette: a nyomozás érdekében egyelőre többet nem mondhat az ügyről. Néhány hét múlva bizonyosan bővebb információkkal is tudnak szolgálni.

A büntetés-végrehajtási intézetben szintén azt a választ kaptuk: a nyomozás lezárultáig nem nyilatkozhatnak.

A sonline.hu információi szerint a német-magyar kettős állampolgár holttestét már haza is szállították, ott temetik el a család kérésére. A férfi előzetes letartóztatásban várta ügyében az eljárás folytatását. Fegyvercsempészet miatt ült. Néhány hónappal ezelőtt egy tabi lövöldözés gyanúsítottját fogta el a rendőrség, s rajta keresztül jutottak el hozzá; a lövöldöző állítólag tőle vásárolta a fegyvert. Találtak is nála fegyvert és lőszereket.

rabhalál bántalmazás börtön cukorbetegség Kaposvár
Kapcsolódó cikkek