Közélet

Húsvéti virrasztás - Külön ima a földrengés áldozataiért

Az egyház tanításait követve fölül kell emelkedni korunk zűrzavarán. Ezt XVI. Benedek pápa mondta a húsvéti virrasztás alkalmával tartott szentbeszédében.

XVI. Benedek pápa a húsvéti virrasztás alkalmával mondott szentbeszédében arra buzdította a híveket, hogy az egyház tanításait követve emelkedjenek felül "korunk zűrzavarán" - írta a zoom.hu a Távirati Iroda cikke alapján.

A pápa szentbeszédében emlékeztetett: a világ teremtése Isten ama parancsolatával kezdődött, hogy legyen világosság. "És amikor lőn világosság, élet születik, a káosz harmóniává alakulhat át" - hangsúlyozta.

A pápa külön imát mondott az olaszországi földrengés túlélőiért, kérve, hogy találják meg a remény sugarát a 293 halálos áldozatot követelő és csaknem 40 ezer embert hajléktalanná tévő természeti csapás után.

A katolikus egyházfő megjegyezte: Krisztus idejében sok hívőt annyira összezavartak a kor ellentmondásos üzenetei, hogy nem tudták, kihez forduljanak. Úgy vélte, hogy Krisztus ma minden bizonnyal ismét nagy részvétet érezhetne, hiszen az emberek összezavarodottak.

XVI. Benedek megkeresztelte felnőttek egy csoportját: két olasz férfit, valamint egy olasz, egy kínai és egy amerikai nőt.

húsvét virrasztás földrengés Olaszország pápa áldozatok
Kapcsolódó cikkek