Közélet

Piquet győzelmi tervei: "Állítottak az autómon" - Fotók!

Az ING Renault csapat versenyzője, aki tegnap este érkezett Magyarországra, nagy sajtóérdeklődés közepette hajtott végig, és érkezett be elsőként egy szimulációs pályán az ING Magyarország székházában.

Tettét tapsvihar és egy sajtótájékoztató követte, amelyen a 24 éves pilóta elmondta: hétvégén a Hungaroringen is legalább dobogós helyezést vár.

 A holland felmenőkkel bíró, német születésű, és brazil otthonnal rendelkező Nelsinho édesapja az a háromszoros F-1 világbajnok Nelson Piquet, aki az első két Magyar Nagydíjon a dobogó legfelső fokára állhatott 1986-ban és ’87-ben.

<A class=hircsat href="javascript:HighlightAll('''');">

Nelsinho tavaly márciusban indult élete első Forma 1 futamán, legjobb helyezését a tavalyi Német Nagydíjon szerezte, ahol második lett. A 2008-as Magyar Nagydíjon 6. helyezést ért el. Szerinte a Hungaroring azért nehéz pálya, mert kevés az egyenes, ahol pihenni lehetne. Ha megfogadja apja tanácsát, hogy „ne csússzon le az ideális ívről, mert akkor koszosak lesznek a gumik”, valamint sikerül jól beállítani a Renault-t az időmérőkön, akkor van esély pezsgőbontásra.

„A Forma 1 üzleti metafora.” – mondta az eseményen Martijn Gribnau az ING magyarországi vezére, majd hozzátette: „az üzleti életben és az autósportban egyaránt fontos a folyamatos tréning, fejlődés és fegyelem.” Szerinte a cégvezetők főleg kitartást és győzni akarást tanulhatnak a sebesség megszállottjaitól.


[enews_gallery id='422649']

Nelson Piquet F-1 Renault ING Hungaroring Forma 1
Kapcsolódó cikkek