Közélet

Akár egy népmese: meghetvenhétszerezte a felcsúti polgármester a jövedelmét

Nyilvánosságra hozták a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatát. Mészáros Lőrincnek jól megy a sora, és a cégei is jól teljesítenek. Ennek bizonyára köze van ahhoz is, hogy jók a tanácsadói: mint kiderült, havi 1,7 millió forintot fizet ki a cégen át tanácsadásért saját magának.

Mészáros Lőrinc nyilvánosságra hozza vagyonnyilatkozatait - írja a 444.hu. A gázszerelőből lett politikus-vállalkozó nem panaszkodhat, a 2014-es adatok szerint 400 millió forintja van takarékbetétben, 20 millió forintja készpénzben, 943 millió osztalékot vett ki cégeiből. Az egyik vállalkozásának, a Mészáros és Mészáros Kft-nek havi 1,7 millió forintért tanácsot is ad a cikk szerint. Ezen kívülvan egy 2008-ban vásárolt Audi A5-öse is.

Az is kiderül, hogy Mészáros megtakarításai meghúszszorozódtak négy év alatt, jövedelmei pedig 77-szeresre növekedtek. 2011-ben még csak 12,4 millió forint volt a jövedelme, idén már 963,4 millió.

Mészáros vagyonnyilatkozata szerint 3 cégben tulajdonos, és elképesztő mennyiségű földje van.

Felcsút honlapján a polgármester azt írta: "Bár sem a sajtó, sem a sajtóhoz áttételesen köthető magánszemélyek nem tudtak a puszta kíváncsiságtól és vélt, vagy valós tényeken alapuló, negatív következtetésre okot adó hírek megjelentetésén túl valós célt megjelölni, saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy településünk honlapján közzéteszem polgármesterségem időszakában benyújtott vagyonnyilatkozataimat."

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek