Közélet

Orbán: "Magyarországon a demokrácia mércéje magas"

Büszkék lehetünk arra, hogy egyedül Magyarországon kérdezték meg az embereket a bevándorlás kérdésében, helyes dolgot tettünk, mi magyarok bátrak voltunk ebben az ügyben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő kiemelte: Magyarországon kifejezhették akaratukat az emberek, és most a kormánynak meg kell mutatni, hogy kötelezi az emberek akarata. Jó ok a büszkeségre, hogy egyedül itt merték megkérdezni az embereket, és ez azt jelenti, hogy "Magyarországon a demokrácia mércéje magas" - vélekedett.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 1956 a szabadságról szól, amelyre sok minden lehet veszélyes, így az is, ha "mindenfajta ellenőrzés nélkül idegenek jelennek meg egy ország területén, akiknek a szokásai, elképzelései az életről egészen különbözők, mint a mieink", és a mi szabad társadalmunkat átalakítják az akaratunk ellenére. Nehéz úgy beszélni 1956-ról és a szabadságról, hogy közben kiszakítjuk ezt a mai világ összefüggésrendszeréből - fogalmazott.

Orbán: megállapodást kell kötni a versenyképességről

A miniszterelnök szerint a kormány célja megállapodást kötni a versenyképességről a gazdasági szereplőkkel.

Orbán kifejtette: Magyarországon magángazdaság van, vagyis a kormány önmagában nem képes jó gazdaságpolitikát csinálni és javítani a versenyképességet, ehhez meg kell egyezni a magángazdaság szereplőivel.

A kormány olyan megállapodást akar kötni velük, amelynek fontos eleme a szakképzés iránya, a bérpolitika, az adórendszer, de kulcskérdés a fiatalok jövője, az oktatás is - mutatott rá a miniszterelnök.

Kvótareferendum bevándorlás Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek