Közélet

Egyre több adomány gyűlik össze kártyás borravalóból

A két évvel ezelőttihez képest közel duplájára nőtt tavaly a kártyás borravalóból gyűjtött adományok mértéke, a HelloPay forradalmasított adománygyűjtésével közel 2 millió forint gyűlt össze.

Egyre többen választják a HelloPay innovatív adományozási rendszerét:

míg két éve csak ötezren, addig tavaly több mint 14 ezren jótékonykodtak ilyen formában, a legmagasabb felajánlott összeg pedig tízezer forint volt.

Forrás: Positive Communications Kft.

Tavaly volt a második év, hogy kártyás fizetés közben is adományozhattunk a HelloPay módszerének segítségével. Az ötletgazdák a vendéglátósok számára létrehozott kártyás borravaló-rendszert alakították át jótékonykodásra. A kihelyezett terminálokon a fizetésnél 0 és 20 százalék közötti borravalót választhattak a vásárlók, melynek 70 százaléka az Ökumenikus Segélyszervezetet illette. A maradék 30 százalékot továbbra is a kereskedők kapták meg – magyarázza HelloPay közleménye.

Újítás volt az előző évhez képest, hogy a segíteni vágyók vásárlás nélkül is jótékonykodhattak az erre a célra kihelyezett adományautomatában. A kezdeményezés népszerűségét látva a HelloPay a jövőben további adományozási akciókat is tervez az év során – áll a közleményben.

adománygyűjtés jotékonykodás HelloPay
Kapcsolódó cikkek