Közélet

Március 14-én lesz a közszolgálati dolgozók sztrájkja

Sajtótájékoztatójukon a szakszervezetek 12 pontos követelést fogalmaztak meg.

A közszolgálati dolgozók országos sztrájkba lépnek március 14-én – jelentette be Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a szervezet csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta:

szerdán tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést, és kérte a miniszterelnököt, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak majd az érdekképviseletekkel.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az Önkormányzati Köztisztviselők Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete a sajtótájékoztatójukon 12 pontos követelést fogalmaztak meg.

Boros Péterné, a Magyar Kistisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke
Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A követelésekben többek között szerepel

a kevesebb túlóra, a korkedvezményes bevezetése, a rugalmas munkaidő visszaállítása, illetve a Nemzeti Munkaügyi Kerekasztal felállítása is.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy legfontosabb a közszolgálati bérrendszer kiszámíthatóságának a helyreállítása, amelynek rendezésére kidolgozták és előterjesztették a javaslataikat.

MKKSZ sztrájk
Kapcsolódó cikkek