Közélet

Napi harmincezer embert vihet Zamárdiba a Red Bull Air Race

Jövőre meghosszabítaná a turisztikai szezont a Red Bull Air Race futamának előrehozatalával Zamárdi, amennyiben ott marad a verseny, amelyért több Balaton-parti település is versengett az idén.

A látványos versenytől a zaj miatt köszönt el Budapest, a nagy rendezvények lebonyolításában egyébként is járatos Zamárdi pedig a megörökölt időpontban, azaz idén július 13–14-én, a balatoni szezon kellős közepén rendezi meg a 13. Red Bull Air Race hazai futamát, amelyet nem a helyi viszonyokhoz, hanem a verseny korábbi helyszínéül szolgáló Budapest igényeihez igazítottak, ahol az iskolai szünet és a szabadságolások miatt ez az időpont bizonyult ideálisnak.

Ha a szervezők és a házigazda kölcsönös megelégedésére szolgál az idei futam, akkor a jövőre még érvényes magyarországi szerződés alapján a balatoni előszezont erősíthetné a világverseny

– mondta a Világgazdaságnak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere, hozzátéve: tudomása szerint a jövő évi versenynaptárban a június közepi időpont és környéke még szabad.

Fotó: Veres Viktor

Mint a városvezetőtől megtudtuk,

az önkormányzat 50 millió forint bevételre tesz szert a Red Bull Air Race révén, amelyet közterületbérlet címén fizet a szervező cég, Zamárdinak nem kell költenie a rendezvényre.

Igaz, elkészül a verseny helyszínéül szolgáló szabadstrandi partszakasz közelében egy új, 150 férőhelyes parkoló, de azt az eredeti terveik szerint mindenképpen megépítették volna, hiszen a vendégek növekvő száma, az egyre népszerűbb fesztiválok miatt ez szükségessé vált. A szervezőkkel folyamatos a kapcsolattartás, rendszeresen tájékoztatják Zamárdi illetékeseit az előkészületekről, a héten például volt egy teljes körű szakhatósági egyeztetés a rendezvénnyel kapcsolatban.

A verseny Zamárdi szabadstrandi partszakaszán lesz, ahonnan ingyen követhető az esemény, méghozzá a parttól számított 50 méteres sávban a vízből is.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

turizmus Red Bull Air Race
Kapcsolódó cikkek