Közélet

Éjféli zárórát vezethetnek be a bulinegyedben

Az erzsébetvárosi önkormányzat november 25-i képviselőtestületi ülésén két rendeletmódosító előterjesztést is napirendre tűznek.

Erzsébetvárosban két előterjesztést is tárgyalnak majd a képviselőtestületi ülésen – Niedermüller Péter a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel tárgyalná meg az éjjeli zárvatartást – írja a Hetedhétker blog.

A Mandiner szemléje szerint erzsébetvárosi önkormányzat november 25-i képviselőtestületi ülésén két rendeletmódosító előterjesztést is napirendre tűznek, amik a bulinegyedben működő vendéglátóegységek éjszakai nyitvatartásának szabályozására vonatkoznak.

Az egyik előterjesztés szerint az éjféli zárás bevezetése ahhoz vezet majd, hogy az emberek partikultúrája megváltozik, korábban véget vetnek a bulinak. Az éjféli zárás témakörében Niedermüller Péter polgármester is benyújtott egy előterjesztést. Ez négy határozati javaslati pontból áll.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az önkormányzat egy objektív kritériumrendszer kidolgozását követően támogatná az éjfél utáni zárvatartás bevezetését. Azoknak a vendéglátóhelyeknek, amik éjfél után is nyitva szeretnének tartani, az ebben a kritériumrendszerben megadott követelményeket kell teljesíteniük.

Az előterjesztés szerint az éjféli záróra bevezetését megelőzően egyeztetni kellene a vendéglátóhelyeket üzemeltető vállalkozókkal is. Továbbá a képviselőtestület felkéri Niedermüllert, hogy kezdeményezzen fővárosi szintű egyeztetéseket a kormánnyal a rövidtávú szálláskiadás szabályozásának megteremtése érdekében.

bulinegyed főváros
Kapcsolódó cikkek