Közélet

Rengeteg embert ölnek meg a vadállatok Tanzániában

Legkevesebb 96 embert megöltek és 90 másikat megsebesítettek a tanzániai farmokon és lakóterületeken garázdálkodó vadállatok a 2018 júliusa és 2019 júliusa közötti időszakban – közölte vasárnap Adolf Mkenda, a délkelet-afrikai állam természeti erőforrásokért és turizmusért felelős minisztériumának államtitkára.

Mkenda egy konferencián vett részt a Victoria-tó partján található Mwanza városában, ahol a vadon és az emberi civilizáció közötti konfliktusok elkerülését taglalták állatvédelmi szakértőkkel.

A tisztségviselő szerint az ilyen jellegű támadások elszaporodtak az utóbbi évekhez képest. Felidézte, hogy 2017 júliusa és 2018 júliusa között 39 ember vesztette életét és 37-en sebesültek meg vadállatok támadásaiban.

Oroszlán a Serengetin / Fotó: AFP

Mint mondta, elefántok, oroszlánok, vízilovak és krokodilok a fő „elkövetők”. Az államtitkár beszélt a vadállatok okozta gazdasági kárról is: a 2018-2019-es időszakban 13 644 hektár termést pusztítottak el, míg a 2017-2018-as időszakban a kár mindössze 637 hektárra terjedt ki.

Az orvvadászok elleni sikeres fellépés azt eredményezte, hogy elszaporodtak például az elefántok is, amelyek most behatolnak a farmokra és lakóterületekre és feldúlják azokat

– mondta Mkenda. Hozzátette: a kormányzat intézkedéseket foganatosított a természetvédelmi területek mentén élő emberek biztonsága érdekében.

vadállatok Tanzánia
Kapcsolódó cikkek