Közélet

Minden egészségügyi dolgozó megkapja a bónuszt

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Trianon fontosságáról, a Lánchíd felújításáról és az autós koncertekről is beszélt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón több fontos kérdésre is választ adott. Közlése szerint

az egészségügyi dolgozóknak ígért 500 ezer forintos bónuszt mindenki, így a technikai dolgozók is meg fogják kapni, a részleteket a pénteki kormányrendeletben fogják rögzíteni

– olvasható a Magyar Nemzet tudósításában.

A politikus beszélt egyebek mellett a Budapest büszkeségének számító Lánchídról is, közlése szerint a kormány továbbra is 6 milliárddal támogatja a felújítást.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Gulyás kiemelte:

a szociális hozzájárulási 2 százalékponttal, 15,5 százalékra csökken, ugyanígy az ekho is.

A kisvállalati adó 11 százalékra mérséklődik, a munkahelyvédelem területén több mint 1, 4 millió álláshely védelmében, vagy támogatásában vett részt a kormány.

A miniszter elmondta, hogy a törvényhozás június tizenhatodikán szavazhat a megszüntetéséről, ekkortól kinyithatnak majd a színházak és a mozik is.

Az időseknek fenntartott vásárlási idősáv azonban marad, ahogy az operatív törzs is.

A politikus végezetül hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Sátoraljaújhelyen vesz részt egy koszorúzáson a nemzeti összetartozás napján.

A magyar gazdaság stabil

A magyar gazdaság megszenvedte ugyan a járványügyi válsághelyzetet, de jó esély van arra, hogy Európában az egyik legstabilabb eredményt tudja produkálni – mondta Gulyás Gergely. Az idei esetleges gazdasági recessziót jövőre jelentős növekedéssel tudjuk ellensúlyozni – tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: a munkahelyek megvédése terén is sikerült jelentős lépéseket tenni. A kormány az eddigi és tervezett intézkedéseivel összesen 1 millió 144 ezer 125 magyar álláshely védelmében, munkaerőpiaci vagy képzési támogatásában működött közre.

A kormány az idei költségvetésből a járványügyi védekezésre 590 milliárd forintot fordított közölte hozzátéve, hogy ez szükséges és arányos volt.

Kétszázmilliárd forintos, kedvezményes hitelkeretet nyit a kormány az önkormányzatoknak mondta ezt szintén Gulyás Gergely.

A tárcavezető hozzátette: ahhoz, hogy a védekezés sikeres legyen, az önkormányzatokra is nagy szükség van. A jövő évi költségvetésben 18 százalékkal több forrás lesz az önkormányzatok számára.

Lánchíd koronavírus Trianon adózás Kormányinfo
Kapcsolódó cikkek