Közélet

Tíz magyar női kézilabdázó elkapta a koronavírust

A Váci NKSE női kézilabdacsapatának tíz játékosa is elkapta a koronavírust.

Az élvonalbeli Vác női kézilabdacsapata kedden reggel a honlapján tudatta, hogy tíz játékosuk megfertőződött a koronavírussal. A pozitív eseteket produkáló játékosok mindegyike tünetmentes, a szabályok szerint az érintettek 14 napos karanténba vonulnak – számolt be a Hír TV.

A koronavírus megjelenése óta a magyar sportéletben eddig csak az úszóválogatottban fordult elő tömeges megbetegedés, klubcsapatot még nem sújtott így a járvány. A Váci NKSE áprilisban az ötödik helyen állt az NB I-es tabellán, amikor a járvány miatt lefújták a bajnokságot

https://www.facebook.com/vacinkse/posts/4308627762512547?__xts__%5B0%5D=68.ARBthb56_tI0xB51m40ZWd0x9_X_EcciXKGGphcYioK8g741cYuwU9tdT9PiT030DWAHi1_lE65vKerEY2xvwrJgAKFesCa2kZ4t0ctMT4aAr5x_IW2eH-YJhy2oAo781P1DAPEySjZaMH_8glD5mqs9xi9BEwpqoCePlFZaKxwg6yqmte6nXmXej-W3MU5HHBYAFJL8rmyMe4JbfRybuU9Pie58bQomoRNGU3TiS2JjLcvU47DDwAMaofOAXPuvhsDELdFltPO1LbreiO0OS3jBis-ZSEcfA6OG5mf081AbOscoswy8mkMwn7_Io9HuGe6Bnz27QaigKShl04IPhw&__tn__=-R

A Váci NKSE közleménye: „A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a koronavírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél. Ezen kívül minden nap hőmérsékletmérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kézfertőtlenítésre is! Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek.

A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a koronavírus-fertőzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.

A pozitív teszteredményt produkáló játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek. Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.”

 

Kiemelt kép: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

Váci NKSE koronavírus
Kapcsolódó cikkek