Közélet

Tilos lesz Siófok közterületein alkoholt inni

A polgármester szerint az utcán vedelési, avagy az éjszakai alkohol kiszolgálási tilalom megszegése komoly következményeket von majd maga után.

Betiltaná Siófok egész közterületén az alkoholfogyasztást Lengyel Róbert. A város független polgármestere Facebook-bejegyzésében arról írt:

Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból „kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.

https://www.facebook.com/1449439008656586/posts/2568136830120126/?d=n

Lengyel Róbert ezen arról is beszélt, hogy korlátoznák a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. A városvezetésnek abból is elege van, hogy „éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.”

A bejegyzés szerint a tervezeteket a helyi rendőrség is pártolja, az új rendeletek betartásában a kapitányság is segít majd. Lengyel Róbert közölte:

az utcán vedelési, avagy az éjszakai alkohol kiszolgálási tilalom megszegése komoly következményeket von majd maga után.

rendőrség alkohol polgármester Siófok
Kapcsolódó cikkek