Közélet

Újabb látogatási tilalmakat rendeltek el a fővárosban és vidéken

A járványhelyzettel összefüggésben újabb fővárosi és vidéki egészségügyi intézmények rendeltek el látogatási tilalmat.

A járványhelyzettel összefüggésben újabb fővárosi és vidéki egészségügyi intézmények rendeltek el látogatási tilalmat. A fővárosban az Országos Gerincgyógyászati Központ tiltotta meg a betegek felkeresését csütörtöktől, míg péntektől a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában hoztak hasonló intézkedést.

Közölték, a látogatási tilalom alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot.

Látogatási tilalmat vezettek be a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden betegellátó szervezeti egységében szerdától – közölte a felsőoktatási intézmény a honlapján. A közlemény szerint a látogatási tilalom alól mentességet kizárólag a jogszabály által előírt esetekben adhat a szervezeti egység vezetője.

MTI/Balogh Zoltán

Korábban már látogatási tilalmat rendeltek el az Orosházi Kórházban, és a a nagykanizsai kórházban is.

Az újbudai polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy László Imre polgármester a járvány miatt bezáratja az Újbudai Idősek Házát. A közlemény szerint a polgármester a koronavírus-járvány országos és helyi terjedésének megakadályozása és a megbetegedések számának gyors növekedése miatt döntött így.

SZEPTEMBER 1. 17:39

Több vidéki és fővárosi kórházban is látogatási tilalom lépett életbe

További kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat – jelezték a hatóságok.

 

kórház koronavírius idősek otthona látogatási tilalom
Kapcsolódó cikkek