Közélet

Törött kameraüvegek miatt perelik a Samsungot

A felpereseket képviselő ügyvédi iroda jogászai szerint, valamilyen tervezési hiba miatt az üveg körül nyomás keletkezik, ez okozza a törést.

Az Egyesült Államokban felhasználók csoportja pereli a Samsungot, mivel tapasztalataik szerint több készülék kameraüvege rendeltetésszerű használat mellett is megreped vagy betörik – adta hírül a GSM Ring.

Az államokban csoportos keresetet adtak be a Samsung telefonok használói, egy olyan hibára hivatkozva, amelyet a dél-koreai gyártó eddig nem ismert el.

Több Galaxy S20, S20 Plus és S20 Ultra tulaj is panaszkodik arra, hogy készülékén a kameraüveg rendeltetésszerű használat mellett magától betörik. A mobilt hiába viszik szervibe a felhasználók, ott csak garancián túli javíttatásra van lehetőség, mert a gyártó nem ismeri el a hibát.

Ennek költsége a tengerentúlon 400 dollár (119 ezer forint) is lehet.

Fotó: Shutterstock

A Samsung egyelőre szólalt fel a hibával kapcsolatban.

Az európai és amerikai piacra szánt Galaxy S20 mobilok csak a rendszerchipben különböznek egymástól, a dizájn ugyanaz, benne van a pakliban tehát, hogy előbb-utóbb hazánkban is szembesül majd néhány tulajdonos a fenti problémával. A felpereseket képviselő ügyvédi iroda jogászai szerint, valamilyen tervezési hiba miatt az üveg körül nyomás keletkezik, ez okozza a törést – írják.

Több ezer milliárdos vagyonadót fizetnek a Samsung-örökösök

Az ország történelmében egyik legnagyobb adóbefizetés három-négyszerese az évi ingatlanadókból befolyó pénzeknek.

 

kameraüveg okostelefon per Samsung Amerikai Egyesült Államok törött
Kapcsolódó cikkek