Rihanna 1,7 milliárd dolláros vagyonával érte el, hogy ő lett a leggazdagabb énekesnő a világon, és a második legmódosabb női szórakoztatóművész Oprah Winfrey után – közölte becsléseit a Forbes.

Anyagi javainak nagy részét, azonban nem a fellépésekből szerezte, hanem a Fenty Beauty divat- és kozmetikai cég profitjából, mint tulajdonos.

Fotó: Shutterstock

A Fenty Beauty az LVMH luxuscikkeket forgalmazó francia cégcsoporthoz tartozik, amelynek élén Bernard Arnault áll, akinek szintén nincsenek pénzügyi gondjai, a világ második leggazdagabb embereként tartják számon.

Rihanna cégének az egyik különlegessége, hogy több mint 50 féle árnyalatban készítenek alapozókat és különböző kozmetikumokat, amelyek ezáltal szinte az összes bőrszín- és típus igényeit lefedik. Még a legsötétebb bőrű hölgyek is találnak maguknak terméket, akiket előszeretettel reklámoz is. 

Az üzletileg is sikeresnek bizonyult ötletnek köze lehet ahhoz, hogy Rihannát gyermekkorában csúfolták a bőrszíne miatt.

Az árucikkek forgalma maga mögé utasította Kylie Jenner, Kim Kardashian és Jessica Alba márkáit.

A Fenty Beauty 2,8 milliárd dollárt ér, és napról napra dinamikusan növekszik.

A barbadosi születésű híresség a közösségi média jelenlétével is promotálja a vállalkozását: 100 millió feletti követője van az Instagramon és a Twitteren is. A rajongók szívesen veszik a termékeit, de örülnének, ha még többet foglalkozna a zenével.