Új IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben és Szegeden az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó COSMO CONSULT Csoport magyar leányvállalata. A világ 16 országában aktív cég legalább 50 új munkahelyet teremt informatikai szakemberek számára a beruházással. A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a COSMO CONSULT ügyfeleit a Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. A beruházás a magyar Kormány támogatásával és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével valósul meg.

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Németországban 1996-ban alapított COSMO CONSULT a világ egyik vezető, vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató IT vállalata, mely több mint 20 éve aktív a magyar piacon is.

Az új egységek elsődleges feladata lesz, hogy világszerte támogassák a COSMO CONSULT meglévő és leendő ügyfeleit a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. Továbbá a későbbiekben egyedi, iparági megoldások fejlesztésére is sor kerül majd a vidéki központokban.

A bővítés keretében a cég legalább 50 új munkahely létrehozását vállalja Magyarországon speciális szaktudással rendelkező IT szakemberek számára.

A cég új irodáiban felsőoktatási, vagy akár középszintű végzettséggel rendelkező IT fejlesztők, és informatikai szakemberek számára teremt új munkalehetőséget. A COSMO CONSULT hazai leánya tavaly közel kéltmilliárd forintos nettó árbevételt ért el, a cég jelenleg mintegy 130 magasan képzett IT szakembert foglalkoztat budapesti és soproni irodájában. 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a COSMO CONSULT Csoport is Debrecenben találta meg az egyik új székhelyét, úgy vélem, ez számukra is sikeres befektetésnek fog bizonyulni. A cég további sikereit mindenképpen elősegíti, hogy a városban helyben rendelkezésre áll nagyon komoly képzési szintű intézményrendszer.

 – mondta el Dr. Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára.

Debrecen regionális központként két útját látja a regionális szerepkörének további erősödésében: a gazdaságfejlesztést és az oktatásfejlesztést. Éppen ezért is fontos, hogy egy oktatásorientált cég választja működésének helyszínéül Debrecent

– mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A COSMO CONSULT az új fejlesztő központjához kapcsolódóan stratégiai együttműködést valósít meg szakképző centrumokkal, illetve a Debreceni Egyetemmel. Ez utóbbi keretében, az egyetem informatikai képzésének részeként külön kurzus is indul majd, melyen speciális IT szaktudást sajátíthatnak el a hallgatók.

A vállalat debreceni irodája a napokban, a szegedi pedig várhatóan jövő év elején nyílik meg.