Új funkciókkal bővül keddtől a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján található Menetrendek aloldal.

A központ közleménye szerint a módosítás következtében az aloldalon a járatokra való kattintással keddtől mindkét irány megállólistája megjelenik. A körjáratként közlekedő vonalak esetében ezentúl vagy a teljes útvonal, vagy az adott menetrendi lapokon is megjelenő megállólista fog látszódni.

Fotó: Róka László / MTI

A járatok érvényességi időpontja helyett a továbbiakban az Alapmenetrend, valamint a Változó/Ideiglenes menetrend kifejezések jelennek meg a felületen. Az aktuálisan érvényes menetrend lila háttérszínnel lesz látható. A megállókra történő kattintással továbbra is megjelenik, hogy mikortól érvényes a járat menetrendje – írták.

Egyes vonalaknál további tájékoztatók és információk is megjeleníthetők, az i (információ) jelre kattintva.

A járatinformációk melletti sárga felkiáltójelre kattintva az aktuális vagy kapcsolódó forgalmi változásokról tájékozódhat a felhasználó.

A közleményben kitértek arra, hogy a frissítés miatt hétfő este 21 és 24 óra között a Menetrendek aloldal korlátozottan lesz elérhető. A frissítés ideje alatt a FUTÁR honlapon vagy az alkalmazásban lehet tájékozódni az aktuális menetrendekről.