A szombati Everton elleni bajnokin a lefújás után a pályára lefelé jövő Cristiano Ronaldo kiütötte egy szurkoló kezéből mobiltelefonját. Bár a Manchester United játékosa bocsánatot kért a történtekért, és a csapat következő mérkőzésére is meghívta a sértettet, a Merseyside-i rendőrség nyomozást indított az ügyben – írja a The Guardian.

Megerősítjük, hogy mindkét klubbal kapcsolatban állunk, miután egy kisfiú elleni állítólagos támadásról értesültünk. Jelenleg vizsgáljuk a kamerafelvételeket, és szemtanúkat keresünk, hogy megállapíthassuk, történt-e bűncselekmény – mondta a rendőrség szóvivője.

Cristiano Ronaldo Instagram-oldalán a következőt írta az esettel kapcsolatban: „Sosem könnyű olyan pillanatban megfelelően kezelni az érzelmeinket, mint amilyen most vagyunk. Ennek ellenére mindig tisztelettudónak kell lenni, és példát kell mutatnunk a fiatalok előtt, akik szeretik ezt a szép játékot. Szeretnék elnézést kérni a kirohanásomért, és szeretném meghívni a szurkolót a következő bajnoki mérkőzésre az Old Trafford stadionba.”

A Manchester United közölte: a klub együttműködik a rendőrséggel.

Fotó: ANTHONY DEVLIN / AFP