Miután vasárnap halálra késelték unokatestvérét, Tyson Fury, a WBC nehézsúlyú világbajnoka az Instagram oldalán keményebb fellépést követelt a brit kormánytól a hasonló bűncselekményekkel szemben – írja a Reuters.

A brit média beszámolója szerint Fury 31 éves unokatestvére, Rico Burton volt a Manchesterben történt, két embert érintő késelés egyik áldozata. Rajta kívül egy 17 éves fiút sebesítettek meg, aki jelenleg súlyos állapotban van kórházban.

Fotó: Adrian Dennis / AFP

Fury posztjában arról ír, hogy az unokatestvérét nyakon szúrták. A bokszoló szerint nevetséges, hogy mindenféle idióta késsel rohangál. Szerinte ennek minél hamarabb véget kell vetni, 

a kormánynak pedig mihamarabb súlyosbítania kellene a késelés büntetését, mert az már járványszerűen elterjedt. 

A sportoló hozzátette, hogy az élet rendkívül értékes, ám nagyon gyorsan el lehet venni, ezért fontos, hogy minden pillanatát élvezzük.

A rendőrség gyilkosság ügyében indított nyomozást, és a manchesteri kapitányság szerint egy 20 és egy 21 éves férfit le is tartóztattak az ügyben. Az ország statisztikai hivatala júliusban arról beszélt, hogy a rendőrség által Angliában és Walesben feljegyzett késes támadások száma 10 százalékkal, 49 027-re nőtt a 2022 márciusát megelőző egy év alatt.