A maga nemében kuriózumnak számító fényképet osztott meg Németh Zsolt a közösségi oldalán. Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke Horvátországban futott össze Orbán Viktorral. A találkozóról természetesen fénykép is készült, íme:

Németh Zsolt azt írta a poszthoz, hogy 

Horvátország, nyár, feltöltődés – Találkozás Orbán Viktorral!

A fotó több szempontból is érdekes. Egyrészt a miniszterelnök néhány napos szakálla miatt, amilyet nyilvánosan talán legutóbb 33 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án viselt. Aznap mondta el híres beszédét a Hősök terén az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc mártír miniszterelnökének, Nagy Imrének és társainak újratemetésén.

Másrészt pedig a kormányfőn látható póló akár azt is elárulhatja, merre tölti a szabadságát Orbán Viktor. Az eddig is ismert volt, hogy a magyar miniszterelnök Horvátországban pihen, a pólón látható vaktérkép viszont ennél közelebbi koordinátákra enged következtetni. 

Az ugyanis Lastovo szigetének körvonalait ábrázolja.

A Wikipédia szerint a Dubrovnik-Neretva megyéhez tartozó Lastovo a Dél-Dalmáciai szigetek csoportjába tartozik, maga Lastovo szigete a Lastovo-szigetcsoport legnagyobb szigete.