Nagyszerű, Viktor! A legjobbakat: Donald 

– üzente Donald Trump volt amerikai elnök a magyar kormányfőnek. 

Trump az üzenetét kézzel írta a Review című lapban megjelent cikkre, amely Orbán Viktornak a dallasi CPAC-konferencián mondott beszédéről szólt. Az üzenetet a miniszterelnök a Facebook-oldalán osztotta meg, és a következőt válaszolta magyarul és angolul: „Köszönöm, Donald!”

A magyar kormányfő az augusztusi CPAC előtt New Jersey-ben találkozott a korábbi elnökkel. Az ottani megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, illetve Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója. 

Szijjártó csütörtökön adta át a Magyar Érdemrend középkeresztjét Jared Kushnernek, Trump volt főtanácsadójának és egyben lánya férjének New Yorkban a magyar–amerikai kapcsolatok megerősítése és a közel-keleti béke érdekében végzett munkájáért. Szijjártó kijelentette, hogy Trump elnöksége alatt volt a valaha legjobb a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között, és ebben Jared Kushnernek nagy szerepe volt. 

 

 

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher