Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok, és én vagyok a legrégebb óta hivatalban lévő kormányfő Európában

– kezdte dallasi beszédét Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy eljuthatott ide, és beszédet tarthat a CPAC konferencián.

Magyarországon zéró toleranciát hirdettünk a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben

– emelte ki Orbán Viktor. Szerinte mindenki, aki ezzel ellentéteset állít, az álhíreket gyárt. 

Orbán Viktor szerint az Egyesült Államok jelenlegi kormánya, ahogyan korábban az Obama-kormány is tette, nyomás alá helyezi az Európai Uniót és egész Európát, hogy globális liberális elképzelések szerint változtassák meg az európai nemzeteket és azok alkotmányos értékeit. Szerinte miután ez nem sikerült, az amerikai demokraták szembefordultak Magyarországgal.

Mi magyarok tudjuk, hogyan lehet legyőzni a szabadság ellenségeit a politikai térben

– jelentette ki a magyar kormányfő. Hozzátette, hogy a régi idők kommunistái összefogtak a liberálisokkal, és most erősebbek, mint eddig bármikor.

Meg kell osztanunk a tapasztalatainkat egymással

– mondta Orbán Viktor. Szerinte a politikai életet a liberális hegemónia uralja, de a magyar kormányfő szerint egymástól tanulva és összefogva szembe lehet szállni ezzel a fősodorral.

A magyar miniszterelnök szerint a liberálisok le akarják választani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről, ami Orbán Viktor szerint a legnagyobb katasztrófa lenne, ami történhet. Szerinte a nácizmus és a kommunizmus borzalmai azért következhettek be, mert Európa egy része elhagyta a keresztény értékeit. Szerinte a progresszívok jelenleg ugyanezeknek a keresztény értékeknek az elhagyására készülnek, ami beláthatatlan következményeket hozhat. 

Nem számíthatsz győzelemre, ha vereségre készülsz

– mondta Orbán Viktor. Szerinte jelenleg kultúrháború zajlik a világban, és csak százszázalékos erőbedobással lehet megnyerni. Magyarországot egy Dávid nagyságú erőként jellemezte egy góliát nagyságú ellenséggel szemben.

CAPC
Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Magyarország megállította a migrációt

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország elsőként lépett fel Európában az illegális migráció ellen. Mint fogalmazott, Magyarország falat épített, és ezzel bizonyította, hogy meg lehet állítani az illegális migrációt.

Idén már 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsított meg Magyarország

– mondta el az adatokat a miniszterelnök. Elmondta, hogy a magyar fal felemelése óta nem jutnak az országba illegális bevándorlók, aki próbálkozik, azt a hatóságok elkapják, és visszakísérik a határon túlra.

A családok védelme nélkül elpusztul Európa

A családokat a progresszívok szerint nem kell megvédeni, de ez hazugság

– mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a liberálisok szerint a család és a szeretet nem ugyanaz, és szerintük a család egy patriarchális közösség. 

A családokat igenis meg kell védeni, a családon belül adják át a szülők a gyerekeiknek a tapasztalataikat és a tudásukat, és ez garantálja a társadalom fennmaradását.

A miniszterelnök elmondta, hogy Magyarország a 6 százalékát költi a családok támogatására. Felsorolta a számos családokat segítő intézkedést, például a nők mentességét a személyi jövedelemadó alól a negyedik gyerek, és a hiteltartozások elengedését a gyerekek után. Azt is kiemelte, hogy az intézkedések nyomán Magyarországon duplájára nőtt a házasságok, és felére csökkent az abortuszok száma.

A magyarok szembeszálltak a gyerekeket veszélyeztető genderideológiával – jelentette ki a miniszterelnök.

Nincs szabadság rend nélkül

Magyarország Európa legbiztonságosabb országa a miniszterelnök szerint. Hozzátette, hogy Magyarországon a rendőrök megbecsülésnek örvendenek, és az országban mindent megtesznek, hogy leverjék a bűnözést.

A progresszívok Orbán Viktor szerint az emberek pénzét akarják, és minél magasabb adókat szeretnének. Elmondta, hogy Európában egyedül Magyarország nem támogatja a globális minimumadót.

Az összes európai ország megadta magát. Magyarország az utolsó ellenálló.

Elmondta, hogy hazánkban a legalacsonyabb a társasági és hogy az itteni kormány kiáll az adócsökkentések mellett.

Azt is felhozta, hogy a baloldal bosszújaként a jelenlegi amerikai adminisztráció felrúgta a két ország közötti rendkívül sikeres adóegyezményt.

Válasszanak erős vezetőt, aki véget vet a háborúnak

A magyarok rendkívül szolidárisak Ukrajnával szemben. Ukrajna a szomszédunk, és Magyarország naponta több tízezer ukránt fogad be a háború miatt – mondta el Orbán Viktor.

Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására. Ukrajna szomszédságában nekünk borzalmasan nagy szükségünk van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást. Segítség, segítség! Segítsenek nekünk! Egy erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szükségünk

– fogalmazott.

A miniszterelnök elmondta, hogy a háború csak akkor ér véget, ha az Egyesült Államok és Oroszország tárgyalóasztalhoz ül és békét teremt. Ezt csak erős vezetők tudják megtenni Orbán Viktor szerint. A magyar miniszterelnök arra kérte az amerikaiakat, hogy válasszanak erős vezetőt, aki békét hozhat a világba, ezzel pedig Magyarországot is felszabadíthatja a szomszédjában dúló szörnyű háború alól.

A demokratikus Nyugat már többször legyőzte a gonoszt, de a Nyugat most saját magával harcol. Ezt be kell fejezni, és szembe kell szállni a globalistákkal, akik nem kínálnak életképes jövőt a Nyugatnak – fogalmazott Orbán Viktor.

Két évünk van a felkészülésre. Amerikában 2024-ben választások lesznek, úgy, ahogy az Európai Unióban is. Mind a két választáson nyernie kell a keresztény, konzervatív oldalnak, hogy biztosíthassuk a nyugati világ fennmaradását

– mondta Orbán Viktor.

Hamarosan élőben Dallasból – írta korábban a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, akinek a nyitóbeszédével indult magyar idő szerint 20.40-kor az Egyesült Államokban a CPAC (Conservative Political Action Conference), a republikánus tábor nagy seregszemléje.

Augusztus 4-re a texasi Dallasba hívták Orbán Viktort, hogy beszédet tartson a világ legnagyobb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-n, amelyet a Hilton Anatole-ban tartanak meg. A CPAC oldalán a szervezet úgy számol be magáról, mint amely több száz konzervatív szervezetet, több ezer aktivistát, több millió szimpatizánst, 

valamint a világ legjobb és legokosabb vezetőit tömöríti magába.

A magyar kormányfő a hét elején érkezett meg az Egyesült Államokba. Első útja New Jersey-be, Donald Trump korábbi republikánus elnökhöz vezetett. A megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, illetve Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Szijjártó Péter a közösségi oldalán egy videót is megosztott a megbeszélésről. 

A magyar–amerikai politikai kapcsolatok akkor voltak a csúcspontjukon, amikor Donald Trump volt az Egyesült Államok elnöke. Reméljük, hogy fognak még ugyanezen magasságban járni a kapcsolataink!

– írta a miniszter.

Orbán Balázs korábban arról posztolt, hogy New Yorkban olyan nagy elérésű médiumok újságíróival találkozott, mint a Fox News, a New York Post, a Newsweek vagy a National Review. 

A CPAC egy 1974-ben alapított jobboldali esemény, amelyet a kezdetek óta az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) szervez meg.

Az első CPAC-n Ronald Reagan volt az első vezérszónok, azóta pedig a konzervatív elnökök, valamint a Republikánus Párt vezető alakjai rendszeresen megjelennek az eseményen. A magyar kormányfő idei texasi CPAC-felszólalását Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió elnöke jelentette be a közösségi oldalán, aki korában a budapesti CPAC-n is részt vett.

Az amerikai CPAC-n többek között felszólal még

Sean Hannity, a Fox műsorvezetője, Steve Bannon, Trump egykori főstratégája, Nigel Farage, a Brexit-párti UKIP volt vezetője, Ted Cruz texasi szenátor, Sarah Palin, Alaszka volt kormányzója, korábbi republikánus alelnökjelölt, valamint Szánthó Miklós, a CPAC Hungary vezetője.

Korábban Ázsia, Dél-Amerika és Ausztrália is helyet adott már a CPAC-nek, idén azonban első európai országként Magyarország is megszervezte a konzervatív eseményt. A magyar kormányfő is felszólalt a májusi CPAC Hungaryn, a budapesti Bálnában, ahol a többi között ismertette a jobboldal sikeréhez alkalmazható 12 pontos receptjét

Tavaly szeptemberben Szánthó Miklós, aki az Alapjogokért Központ igazgatója is egyben, jelentette be, hogy Magyarországon is megrendezik az eseményt. Még a tavasszal a The Guardian írt arról, hogy információik szerint meghívták Donald Trumpot is a budapesti konferenciára. A volt amerikai elnök végül nem jelent meg – egy videóüzenetben üdvözölte a résztvevőket és a miniszterelnököt –, igaz, az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója nem is említette Trump nevét, amikor bemutatta a meghívott vendégek listáját.  

 

Címlapkép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher