Újabb nagy fogásra akadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei, postai küldemény helyett több mint 5 ezer hamis luxusparfümöt találtak egy teherautóban.

Woman,Applying,Feminine,Eau,De,Parfum,On,Her,Wrist,Closeup
Woman applying feminine eau de parfum on her wrist closeup
Fotó: Shutterstock

A pénzügyőrök Gyulánál az EKÁER-t is alkalmazva ellenőriztek egy bolgár járművet, amely a kísérőokmányok bejegyzései szerint postai csomagokat vitt volna Ausztriába, a tételes vizsgálat azonban teljesen mást mutatott. A dobozokban 5203 luxusmárkájú (Christian Dior, Tom Ford, Bvlgari, Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Giorgio Armani, Montale Paris, Hugo Boss, Dior, Givenchy, Chanel) kölnit szállítottak, de nem az eredetit.

A járőrök előzetes szakértői véleményt kértek a gyanúsnak ítélt aromás üvegekre. Mint kiderült, a termékek egytől egyig hamisítványok voltak, a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták volna forgalomba.

A munkatársai a nagyjából 150 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és az iparjogvédelem megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Az elmúlt időben szokatlanul megszaporodtak a hamis parfümök. A NAV munkatársai másfél héttel ezelőtt csaknem 30 millió forintot érő, 1176 doboznyi parfümöt találtak egy furgonban az M7-es autópályán.