Közélet

Tűz ütött ki egy krími katonai bázison

Kétezernél is több embert kellett evakuálni. A tűz okáról egyelőre nincsenek információk.

Több mint kétezer embert menekítettek ki ideiglenesen a kelet-krími Kirovszki katonai bázissal szomszédos területről, miután tűz ütött ki a támaszpont gyakorlóterén – jelentette be szerda délelőtt Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben egyoldalúan elcsatolt Krími Köztársaság vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Firefighters,Using,Twirl,Water,Fog,Type,Fire,Extinguisher,To,Fighting
Firefighters using Twirl water fog type fire extinguisher to fighting with the fire flame from oil to control fire not to spreading out. Firefighter and industrial safety concept.
Fotó: Shutterstock

A tervek szerint négy település lakóit, több mint kétezer embert, ideiglenesen evakuálják

– mondta Akszjonov. Hozzátette, hogy a tűz miatt le kellett zárni a közeli Tavrida autópályát.

Két ideiglenes szállásközpont fogadja az evakuáltakat – közölte szerdán a krími rendkívüli helyzetek minisztériumának Telegram-csatornáján. Nyikolaj Lukasenko krími közlekedési miniszter arról számolt be, hogy a krími kompátkelő rendben működik, és a vasúti közlekedésben sincs fennakadás.

A tűz okát egyelőre nem közölték a hatóságok. A Ria Novosztyi szerint ennek kivizsgálására egy munkacsoportot hoztak létre az oroszok.

Novemberig is eltarthat a krími híd javítása, ez pedig ukrán sikereket hozhat a háborúban

Az orosz miniszterelnök-helyettes szerint a krími híd javítása akár novemberig is eltarthat. A hétfő hajnali ukrán dróntámadások erősen megrongálták a szerkezetét, a híd most járhatatlan. Ez volt az orosz sereg déli főcsoportjának legfontosabb utánpótlási útvonala, enélkül Oroszország kénytelen Donyecken, Zaporizzsján és Herszonon keresztül eljuttatni a csapatainak az ellátmányt és a muníciót.

 

 

gyakorlótér Krími Köztársaság Oroszország
Kapcsolódó cikkek