Országjárásba kezd hétfőtől a Fidesz–KDNP, a cél személyesen is meggyőzni minél több embert, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

20200721 SalgótarjánA Magyar Posta Zrt. a nemzeti konzultációs kérdőívek országos kézbesítését június közepén kezdte meg, azóta a küldemények postázása folyamatos. Nógrád megyében - két ütemben - 156.728 db kérdőívet juttatnak el a kézbesítők a postaládákba. A képeken Csirke Erika postás kézbesíti a kérdőíveket Salgótarjánban. Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap 2020.07.21._Salgótarján_A Magyar Posta Zrt. a nemzeti konzultációs kérdőívek országos kézbesítését június közepén kezdte meg, azóta a küldemények postázása folyamatos. Nógrád megyében - két ütemben - 156.728 db kérdőívet juttatnak el a kézbesítők a
A nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése pénteken megindult. A válaszokat január 10-ig lesz lehetőség visszaküldeni. 
Fotó: Hegedűs Márk / Nógrád Megyei Hírlap 

A kommunikációs igazgató megjegyezte:

Az országjárással és a nemzeti konzultációval – Európában egyedülálló módon – a magyaroknak lehetőségük lesz állást foglalni fontos kérdésekben.

Leszögezte: megüzenhetjük Brüsszelnek és a dollárbaloldalnak, hogy egy jottányit sem engedünk a magyar érdekből és Magyarország szuverenitásából.

Az utóbbi években a brüsszeli kormányzat arra törekszik, hogy elvegye a tagállamok meglévő szuverenitását – ezt már Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában mondta. A szuverenitás legfontosabb kérdései között a migráció és a gendertéma mellett olyan gazdasági kérdéseket említett, mint hogy kivel szabad vagy kivel nem szabad együttműködnie egy tagországnak. 

A 11 kérdésből álló nemzeti konzultáció a többi közt olyan lényeges kérdésekre irányítja rá a figyelmet, mint a migráció. Nagyon erős üzenetet küld Brüsszelbe, demokratikus felhatalmazást ad, ha milliók támogatják a kormány álláspontját – összegezte az elemző, aki szerint „ezt a nyelvet még értik Brüsszelben is”.
Mráz Ágoston Sámuel Orbán Viktor pártelnök és az alelnökök szombati újraválasztásáról szólva úgy fogalmazott, hogy a stabilitás a Fidesz hatalmas értéke, a kormánypárt begyakorlott módon tud felkészülni sokadik választási kampányára.