BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 653. napja – az oroszok nem kímélték a határmenti ukrán településeket

null
Összefoglaló:

Az orosz erők határ menti településeket vettek tűz alá az észak-ukrajnai Szumi megyében csütörtöktől péntekre virradó éjjel. A helyi tisztviselők közlése szerint több hullámban támadtak, és több tucat robbanás is történt – írja a The Kyiv Independent.

Fotó: Maria Senovilla

A helyi közlés szerint tüzérségi, aknavetős és dróntámadásokkal sújtották a területeket, valamint több településre is aknákat dobtak le.

Összesen 17 támadás ért 9 közösséget, és 61 robbanást jelentettek, szerencsére civil áldozatokról és a civil infrastruktúra sérüléséről nem érkezett jelentés.

A nagyjából 15 600 lakosnak otthont adó Bilopillia községben történt a legtöbb, mintegy 14 robbanás aknavetők és FPV drónok lövedékei következtében. A város nagyjából 10 kilométerre található az orosz–ukrán határtól.

Nehéz helyzetben van Ukrajna, ugyanis a támogatások jelentősen megcsappantak 2023 végére . Az idei év augusztusa és októbere között mélypontra esett a segélyek mértéke. A tavalyi év azonos időszakához képest ez majdnem 90 százalékos visszaesés. Az Oroszország elleni harcban Ukrajnának muszáj a külföldről érkező segítségre támaszkodnia. Az Egyesült Államok, az Európai Unió, valamint az észak- és kelet-európai országok támogatása tartotta eddig a felszínen Kijevet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.