BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Civileket ejthetett túszul az izraeli hadsereg – videó

Izrael hírszerző titkosszolgálata, a Moszad közzétett két képet az X közösségi portálon, amelyeken több foglyul ejtett palesztin férfi szerepel. Állításuk szerint ezek a Hamász terroristái, de egy helyi hírportál szerint civilek is láthatók a képeken.

Egy palesztin hírportál szerint izraeli erők civileket vettek őrizetbe, és megalázó módon bánnak velük. A közzétett képeken valóban palesztin férfiak láthatók, akiket az alsó ruházatukon kívül mindenüktől megfosztottak. A hírportál szerint Izrael korábban azt közölte, hogy a Hamász terrorszervezet tagjai láthatók a képeken, de szerintük ez hazugság.

Fotó: X, Mossad Commentary

„Férfiakat raboltak el egy ENSZ-menedékhelyről Beit Lahiában, Észak-Gázában, míg a nőket és a gyerekeket délre kényszerítették” – írja a Palestine Online egy X-bejegyzésben. A hírportál azzal magyarázza kijelentését, hogy 

az általuk is megosztott videóban felismerték az egyik túszt, Diaa al-Kahlotot, aki egy gázai újság, a The New Arab vezetője.

A képeket a Moszad hivatalos X-fiókja is közzétette azzal a kommenttel, hogy „több mint száz terrorista kúszott elő az alagutakból”. A képeket, valamint a Palestine Online vádjait az izraeli kormány még nem kommentálta.

Jelenleg senki sincs biztonságban a Gázai övezetben, egy izraeli harckocsi legénysége megölte a Reuters újságíróját, és megsebesített hat riportert Libanonban október 13-án, amikor két lövedéket lőttek ki egymás után gyorsan Izraelből, miközben az újságírók határokon átérő becsapódásokról forgattak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.