Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye határ menti területein rendszeresen találkoznak az egyenruhások úgynevezett „drónos csempészettel”. Az elmúlt napokban is ilyenféle trükkel próbálkoztak az elkövetők, azonban a reptetett csomagok már nem értek célba.

A vízhatlan ládákban összesen 1500 doboz cigaretta volt. Fotó: NAV

A rendőrség munkatársai késő este figyeltek fel egy halk zümmögésre, majd az ezt követő tompa puffanásokra.

Az egyenruhások sejtették, hogy ismét illegális cigarettaszállítmány érkezett, ezért értesítették a pénzügyőröket. A sikeres terepkutatásnak köszönhetően, alig egy órán belül az összes „égből pottyant”, gondosan körberagasztott dobozt megtalálták. A vízhatlan ládákban összesen 1500 doboz cigaretta volt.

Kifüstölte a cigarettacsempészeket a – tetten érték a csalókat

Sikeres elfogással számolt fel egy illegális dohánykereskedelemmel foglalkozó szerveződést a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a napokban. A pénzügyőrök több mint 28 ezer doboz cigarettát és 415 kilogramm vágott dohányt találtak két Csongrád-Csanád vármegyei lakosnál, akik még az elfogás pillanatában is illegális füstölnivalót szállítottak.

A NAV munkatársai a több mint 3,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, ismeretlen tettes ellen jövedékitör-vénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.