BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elítélték Gyárfás Tamást és Portik Tamást a Fenyő-gyilkosság ügyében

Gyárfás Tamást hét év fegyházra, Portik Tamást életfogytiglanra ítélték.

Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében csütörtökön első fokon a Fővárosi Törvényszék. 

GYÁRFÁS Tamás
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az 1990-es évek egyik leghírhedtebb leszámolásos ügyében csütörtökön hozott döntést az elsőfokú bíróság. Gyárfás Tamás – akit felbujtóként elkövetett emberöléssel vádolnak a Fenyő-gyilkosság kapcsán – az utolsó szó jogán korábban arról beszélt, hogy 

nincs köze Fenyő János médiavállalkozó halálához, és reménykedik, hogy ez bebizonyosodott a csaknem négy éve tartó büntetőperben. 

A Fővárosi Törvényszék eredetileg tavaly novemberben hirdetett volna ítéletet az ügyben, ám a Gyárfás Tamáshoz hasonlóan ugyancsak felbujtással vádolt Portik Tamás akkor jelezte, hogy meghatalmazott védőjével felbontotta a szerződését, 

az új, kirendelt védő pedig több hónapnyi felkészülési időt kért a bíróságtól, hogy érdemben elkészíthesse a perbeszédét.

Gyárfás napokkal korábban arról is beszélt, szívesen állítaná, hogy ártatlan, de szerinte ez úgy hangzana, mintha védekeznie kellene. Mint mondta, sikeres üzletemberként minden vitáját kizárólag kommunikációs úton rendezte. 

A Nap TV egykori producere úgy érzi, hogy nem csupán tagadta a vádakat a büntetőperben, hanem sikerült azokat tételesen megcáfolnia.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.