Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében csütörtökön első fokon a Fővárosi Törvényszék. 

GYÁRFÁS Tamás
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az 1990-es évek egyik leghírhedtebb leszámolásos ügyében csütörtökön hozott döntést az elsőfokú bíróság. Gyárfás Tamás – akit felbujtóként elkövetett emberöléssel vádolnak a Fenyő-gyilkosság kapcsán – az utolsó szó jogán korábban arról beszélt, hogy 

nincs köze Fenyő János médiavállalkozó halálához, és reménykedik, hogy ez bebizonyosodott a csaknem négy éve tartó büntetőperben. 

A Fővárosi Törvényszék eredetileg tavaly novemberben hirdetett volna ítéletet az ügyben, ám a Gyárfás Tamáshoz hasonlóan ugyancsak felbujtással vádolt Portik Tamás akkor jelezte, hogy meghatalmazott védőjével felbontotta a szerződését, 

az új, kirendelt védő pedig több hónapnyi felkészülési időt kért a bíróságtól, hogy érdemben elkészíthesse a perbeszédét.

Gyárfás napokkal korábban arról is beszélt, szívesen állítaná, hogy ártatlan, de szerinte ez úgy hangzana, mintha védekeznie kellene. Mint mondta, sikeres üzletemberként minden vitáját kizárólag kommunikációs úton rendezte. 

A Nap TV egykori producere úgy érzi, hogy nem csupán tagadta a vádakat a büntetőperben, hanem sikerült azokat tételesen megcáfolnia.