Közélet

Fico magához tért, az állapota stabil – jelentette a helyi sajtó, ám később visszavonták a hírt

A szlovák miniszterelnök több órás műtéten esett át. Közeli tanácsadója szerint Fico kellően erős ahhoz, hogy életben maradjon.

A szlovák miniszterelnök magához tért az életmentő műtét után, az állapota stabil. Robert Fico már képes kommunikálni a körülötte lévőkkel és sajtótájékoztatót tartanak az eseményekről – írta meg korábban a Denník N hírportálon, ám később a hírt magyarázat nélkül visszavonták. A szlovák miniszterelnököt szerdán érte támadás Nyitrabányán.

Robert Fico
Fico magához tért, az állapota stabil / Fotó: AFP

Robert Fico órákon keresztül volt a műtőben, több belső szerve súlyosan megsérült a mellkasát és hasfalát ért lövések miatt. Az állapota sokáig súlyos volt – mondta Erik Tomás az Markíza televízió szóvivője – írja a Denník N hírportál.

Hamisnak bizonyultak a korábbi hírek Fico állapotáról: a miniszterelnök órák óta a műtőben van, súlyos az állapota

A szlovák védelmi miniszter szerint Fico állapota súlyos, de túl fogja élni.

Úgy gondoljuk, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy kezelje ezt a traumát

tette hozzá Erik Kalinák, a miniszterelnök tanácsadóinak vezetője. A kórházban jelen van a kormány több tagja is, köztük Robert Kalinák védelmi miniszter és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter is. Minden újságíró szigorú ellenőrzésen esik át, mielőtt beléphetne a kórházba, ahol a miniszterelnököt kezelik. 

 

Robert Fico merénylet műtét Szlovákia lövöldözés
Kapcsolódó cikkek