BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamisnak bizonyultak a korábbi hírek Fico állapotáról: a miniszterelnök órák óta a műtőben van, súlyos az állapota

A szlovák védelmi miniszter sajtótájékoztatót tartott Fico állapotáról, akit több mint három órája műtenek. Robert Kalinák szerint Fico állapota súlyos, de túl fogja élni.

Robert Fico 3,5 órája műtőben van, az élete még mindig veszélyben van – tájékoztatott Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter. Kalinák a tájékoztatón kijelentette, hogy a miniszterelnök állapota nagyon összetett, több belső szerve súlyosan megsérült a mellkasát és hasfalát ért lövések miatt.

-
Fico órák óta a műtőben van, súlyos az állapota / Fotó: AFP

Úgy gondoljuk, hogy elég erős lesz ahhoz, hogy kezelje ezt a traumát

tette hozzá Erik Kalinák, a miniszterelnök tanácsadóinak vezetője. A kórházban jelen van a kormány több tagja is, köztük Robert Kalinák védelmi miniszter és Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter is. Minden újságíró szigorú ellenőrzésen esik át, mielőtt beléphetne a kórházba, ahol a miniszterelnököt kezelik. Korábban olyan hírek jelentek meg a Denník N hírportálon, mely szerint Fico magához tért és kommunikál, ám később ezeket magyarázat nélkül visszavonták.  

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.