Közélet

Kozák Danuta súlyos vádjaira reagált a kajak-kenu szövetség

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség alaposan kivizsgálja a hatszoros olimpiai bajnok állításait.

„Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését” – írta honlapján a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

148073494
Kozák Danuta
Kozák Danuta posztjára egyből reagált a szövetség / Fotó: AFP

Kiemelték, hogy Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását. Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel,

sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól.

Mint írták: „Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára.”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben részt vevő versenyzők támogatását, és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára – hangsúlyozta a szervezet, hozzátéve: az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni.

 

Kozák Danuta molesztálás olimpiai bajnok
Kapcsolódó cikkek