BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Fico merénylőjének a fia

A merénylő fia szerint apja legálisan birtokolta fegyverét. A Robert Fico elleni támadás gyanúsítottja a 71 éves lévai Juraj Cintula költő.

A Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni támadás gyanúsítottja a 71 éves lévai Juraj Cintula, aki ellenzéki aktivista és költő. Az állítólagos lövöldöző fiát is sokkolta a helyzet, és megerősítette, hogy apja legálisan birtokolta fegyverét. „Fogalmam sincs, hogy az apámnak mi volt a szándéka, mit tervezett, vagy miért történt mindez” – mondta. 

Megszólalt Fico merénylőjének a fia / Fotó: AFP

Arra a kérdésre, hogy gyűlöletet táplál-e a Smer elnökével szemben, így válaszolt:  

Hadd fogalmazzak így – nem rá szavazott. Ennyit tudok mondani erről.

A férfi tagadta, hogy apja valaha is említette volna a politikus elleni támadást. Azt állította, hogy a 71 éves férfit nem kezelik semmilyen pszichológiai problémával – írja az Új Szó.

Robert Fico elleni merénylet: az egyik legjobb magyar testőr szerint ez történhet most Szlovákiában

Az Áder János korábbi köztársasági elnök védelméért felelős testőrség vezetőjét azután kereste meg a Világgazdaság, hogy a szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett kormányülésén Robert Fico miniszterelnök ellen merényletet követtek el. Pomozi Sándor dandártábornok lapunknak elmondta, hogy milyen protokoll szerint járhatnak el most Szlovákiában, és arra is kitért, hogy ő mit tenne, ha most döntéshozói helyzetben lenne.

Robert Fico előre szólt, hogy merénylet történhet, csak senki nem vette teljesen komolyan. A szlovák miniszterelnök már egy hónapja arról beszélt, hogy a szlovák közhangulat egy vezető politikus meggyilkolásához vezethet – írja az Origo

Az utcán undorító módon szidják a koalíciós politikusokat és én csak arra várok, mikor torkollik ez a Denník N, Sme és Aktuality által intenzíven fűtött frusztráció egy magas beosztású koalíciós politikus meggyilkolásába

– mondta a szlovák miniszterelnök.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.