BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Csenger börtön

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint 24 ember került kórházba vizsgálat céljából.

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn az MTI-vel. Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

Csenger börtön
Fotó: BVOP

Hozzátette: a műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették, és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot (OMSZ) és a katasztrófavédelem munkatársait. Makula szerint szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait.

Az OMSZ az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak – írta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője.

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

Az új csengeri börtön az okostechnológia és digitális megoldások legújabb fejlesztéseit fogja alkalmazni. Csenger kiválasztását a terület adottságai, valamint a szakmai szükségletek és az infrastrukturális lehetőségek alapján határozta meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP). 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.