BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Ilyen még nem volt: high-tech okosbörtön épül Magyarországon

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt. A fogvatartottak számára ebben a létesítményben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap. Hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik: 2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

Magyarország, sőt Közép-Európa legkorszerűbb börtöne épül Csengeren közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hozzátette, az 1500 férőhelyes high-tech okosbörtönben videoanalizáló és helymeghatározó rendszer is működik majd.

A csengeri high-tech okosbörtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.
Fotó: BVOP

A Magyar Építők azt írja, hogy a West Hungaria Bau Kft. kivitelezésében épülő börtön a 49-es főúttól egy kilométerre létesül öt és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap.

A pénteki sajtóeseményen az államtitkár hangsúlyozta, hazánk a világ húsz legbiztonságosabb országa közé tartozik: 

2010 óta ötezerrel nőtt a fogvatartottak és éves szinten 280 ezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

„Több börtön kibővült már, de nagyobb kapacitásra van szükség; az új, csengeri intézmény is fontos lépés azért, hogy a magyar emberek biztonságban érezzék magukat” – tette hozzá.  

Az államtitkár kitért arra, hogy nem véletlen a helyszínválasztás, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei térségben 

a csengeri börtön mintegy hétszáz munkahelyet teremt.

Biczó László dandártábornok, szakmai projektvezető beszámolt arról, hogy eddig több mint ezerötszáz önéletrajz érkezett a toborzókhoz és 196 jelentkezőt már fel is vettek, jelenleg 172-en végzik a 14 hetes felkészítő tanfolyamot. Jelentkezni a BVOP központi toborzó oldalán a gyereahuvosre.hu honlapon, vagy a csengeri toborzó irodában lehet. A BVOP korábban azt írta, hogy havi nettó 400 ezer forintért várják a jelentkezőket.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.