BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Hajóbaleset Verőcénél, Verőce, tragédia

Verőcei hajóbaleset: bejelentést tett a főügyészség az őrizetbe vett kapitányról

A Pest Vármegyei Főügyészség az őrizetbe vett szállodahajó kapitányával kapcsolatban adott információt. Nisóczi József Levente osztályvezető ügyész közölte, hogy az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség a szerdán indítványt tett a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelésére. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

Mint azt megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a szombat éjjel a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázásáért.

Hajóbaleset Verőcénél, Verőce, tragédia
A verőcei hajóbaleset körülményeit még vizsgálják / Fotó: Lakatos Péter / MTI

A Pest Vármegyei Főügyészség közleményéből kiderült, hogy a tegnapi napon több megkeresés érkezett hozzájuk a Verőce közelében történt hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitányával kapcsolatos kényszerintézkedés tárgyában.

Nisóczi József Levente osztályvezető ügyész közölte, hogy

az ügyben a Budakörnyéki Járási Ügyészség a ma indítványt tett a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelésére.

Az indítvány tárgyában a Budakörnyéki Járásbíróság a mai napon, 12 órakor tart ülést – tudatták.

A szállodahajó kapitányát gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli segítségnyújtás halált okozó elmulasztása, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása miatt.

A gyanú szerint a kapitány az ütközés után saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett azért, hogy a mentésre szorulókat kimentse, továbbá a hajót sem állította meg.

A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

Hajóbaleset Verőcénél: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak
 

Nagy teljesítményű motorral szerelték fel a hajót, a roncsokból ítélve gyorsan is haladt. A hajó típusából és annak - mintegy 190 lóerősnek tűnő - motorjából ítélve a jármű nagy sebesség elérésére volt képes, és a roncsok is azt mutatják, hogy nagy sebességgel ütközött neki valaminek 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.