BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij a NATO-val lövetné ki az orosz rakétákat

Az ukrán elnök szerint a NATO-szövetségesek úgy is támogathatják országát, ha vadászgépeikkel orosz célpontokat lőnek ki. Zelenszkij szerint ez a segítség is megfelel, ha nem tudnak légvédelmi rendszereket küldeni Ukrajnának.

Volodimir Zelenszkij felszólította a NATO-szövetségeseket, hogy orosz rakétákat lőjenek le, ha nem állnak készen további légvédelmi rendszerekkel ellátni Ukrajnát. Az ukrán elnök felszólította a nyugati szövetségeseket, hogy fokozzák katonai segélyeiket országának, mivel Oroszország nyomás alá helyezi Ukrajnát az északkeleti, keleti és déli frontvonalon.

A Media Briefing Of Presidents Of Finland And Ukraine In Kyiv, Amid Russia's Invasion Of Ukraine., Volodimir Zelenszkij
Zelenszkij a NATO-val lövetné ki az orosz rakétákat / Fotó: NurPhoto via AFP

Zelenszkij a The Independent szerint úgy fogalmazott, hogy ha a szomszédos országok még nem tudnak légvédelemmel szolgálni,

a NATO-területeken lévő vadászgépeket mozgósítsák, és a civilek védelmének érdekében „lőjenek le célpontokat”.

A német kormány azt tervezi, hogy 2024-ben további 3,8 milliárd euróval (1,4 ezermilliárd forint) növeli az Ukrajnának szánt katonai segélyét. A parlament júniusban fogja végleg jóváhagyni a támogatást. A német védelmi miniszter március végén bejelentette, hogy félmilliárd eurós támogatást ad Ukrajnának, így összesen a nyáron már közel 4,5 milliárd eurós német támogatást tudhat magáénak Ukrajna.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.