BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fehéroroszország hadserege felkészült az atomfegyver alkalmazására

A fehérorosz haderők Oroszországgal közösen már május óta nukleáris hadgyakorlaton vesznek részt. Fehéroroszország erői a felkészültség és a potenciálnövelés miatt vesznek részt a hadgyakorlaton.

Az Oroszországgal közösen, nem hadászati atomfegyverekkel végrehajtott hadgyakorlatok megmutatták, hogy a fehérorosz fegyveres erők felkészültek különleges atomfegyver alkalmazására – közölte Pavel Muravejka vezérőrnagy, vezérkari főnök szerdán. A tábornok hangsúlyozta, hogy az ilyen kiképzések, illetve a nem hadászati atomfegyverekkel kapcsolatos fontos kérdések kidolgozása a felkészültség és a potenciál növelésének egyik módja.

Fehéroroszország
Fehéroroszország hadserege felkészült az atomfegyver alkalmazására / Fotó: X / @Propeertys

A tábornok elmondta, elemzik az eredményeket, de máris biztonsággal kijelentheti, hogy a fehérorosz fegyveres erők alegységei és szakaszai felkészültek a különleges atomfegyver alkalmazására. A tábornok kijelentéseit a fehérorosz védelmi minisztérium sajtószolgálata idézte. A vezérőrnagy elmondta, hogy 

a hadgyakorlatban az Iszkander rakétarendszerek és a légierő vettek részt.

Korábban az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy megkezdődött a nem stratégiai atomfegyverekkel végzett hadgyakorlat második szakasza, amelynek során közösen felkészítik az orosz és fehérorosz fegyveres erőket a nem stratégiai atomfegyverek harci bevetésére.

Oroszországban kedden megkezdődött a taktikai nukleáris erők gyakorlatának második szakasza, melyben az orosz csapatok tovább tanulják az atomfegyverek telepítését, a kilövőrendszerek és robbanófejek működését. Oroszország szerint erre azért van szükség, hogy biztosítsák a szuverenitásukat és területi biztonságukat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.