Államigazgatás ma: akik benne vannak se tudják mi mennyi

Közélet

A CEMI ügyvezető igazgatója, Orbán Krisztián szerint az államigazgatás legnagyobb problémája elképesztő mérete mellett az, hogy semmilyen átláthatóság nincs a rendszerben. “Olyannyira nincs, hogy mi beszéltünk olyan emberekkel, akik elméletileg abban a pozícióban voltak, hogy rálássanak ezekre a számokra, és nagyon sokszor ők is csak széttárták a karjukat és azt mondták: igazából mi sem tudjuk pontosan, mi mennyibe kerül. Amíg nem látjuk azt, hogy a béren kívül megbízási szerződésekben, közhasznú társaságokban mennyi pénz megy el, addig nem lehet ésszerű reformot végrehajtani” – hangsúlyozta Orbán Krisztián. 
A magyar gazdaság nyilvánvalóan nem bír el egy ekkora állami alkalmazotti létszámot – mutatott rá a tanácsadó cég vezetője, hozzátéve, hogy nem egy fűnyíróelvű megtakarításra van szükség, hanem egy olyan, valódi hatékonyságméréssel összekapcsolt rendszerre, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatások színvonala ne romoljon, miközben a költségek csökkennek. (InfoRádió)

Minden korábbinál nagyobb nőtt a német hazai össztermék

A német GDP 8,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben.

Döntöttek a kínai gazdaság következő öt évéről

Az elmúlt öt év alatt az ország gazdasága csaknem 100 ezer milliárd jüannal (15 ezer milliárd dollár) növekedett.

Négy járás vállalkozásai pályázhatnak támogatásra

A 2,5 milliárd forintos keretösszegű támogatás költségvetési forrásból valósul meg – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter.

Továbbra is az állami nyugdíjban bíznak a magyarok

Akik félretettek, átlagosan 1,8 millió forintot halmoztak fel eddig, de a többség jelenleg kevesebb, mint 500 ezer forintnál tart.
Világgazdaság Piactér