Bugár bízik a tisztességesebb koalícióban

Közélet | Politika

Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke: A szoros eredmény azt bizonyítja, hogy működik a demokrácia. Általában akkor vannak szoros eredmények a jobb- és a baloldali erők között, amikor már nem olyan élesek az alternatívák. Jó, hogy négypárti Országgyűlés lesz, jó, hogy a Magyar Demokrata Fórum bejutott.
Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke: Az első forduló eredményein a második fordulóban már nagyon nehéz lesz változtatni. Bízom abban, hogy az MSZP és a következő magyar kormány kész lesz tisztességesebben együttműködni a határon túli magyarokkal – emlékezzünk az eddigi magyar kormány és a határon túli magyarok vitáira, a Magyar Állandó Értekezlet összehívásának mellőzésére vagy a kettős állampolgárság ellen folytatott kormánypropagandára.
Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke: Nemzeti konszenzusra lesz szükség a magyar nemzet előtt álló súlyos problémák megoldásához. Remélem, hogy a felálló új magyar kormány erre törekszik majd Magyarországon és a Kárpát-medencében egyaránt.

Nőhetnek a kormányzati ráfordítások

A benyújtott költségvetési módosító javaslat alapján alultervezhette a kormány a 2020-as kiadásokat, azonban a gazdaságvédelemre elméletileg korlátlanul költhetnek.

Az utasforgalom 2023 elejére érheti el a járvány előtti volument

Januárban 153 úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült és jelenleg mintegy 20 városba lehet utazni.

ÁSZ: stabilitást ad a 2021-es költségvetés

A számvevőszék szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben meghatározott előírásoknak.

Egyre súlyosabbak a vádak az IWF magyar elnökével szemben

Autokratikus vezetői stílus, korrupció, eltitkolt doppingtesztek és kenőpénzek Aján Tamás bűnlajstromán.
Világgazdaság Piactér