Felmérés a magyar alvilágról

Közélet | Társadalom

Mintegy 80 jelentősebb bűnszervezet tevékenykedik Magyarországon, ezeknek 4000 tagjuk és körülbelül ugyanennyi segítőjük van – derül ki a bűnüldöző szervek titkosszolgálati eszközökkel végzett felméréséből. Mikó István dandártábornok, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ helyettes vezetője a Kriminálexpón tartott előadásán elmondta: egy-egy alvilági szervezethez átlagosan 11-50 bűnöző tartozik, de a rendőrség eddig 9 olyan csoportot azonosított, amely képes akár száznál több végrehajtó embert is mozgósítani. Lamperth Mónika belügyminiszter elmondta: Magyarország bűnmegelőzési akadémiát hoz létre, amelynek tevékenységét a tervek szerint kiterjesztik a kelet-közép-európai és a balkáni régió országaira is. (Nszab, 1., 20. old., MH 5. old.)

Nőhetnek a kormányzati ráfordítások

A benyújtott költségvetési módosító javaslat alapján alultervezhette a kormány a 2020-as kiadásokat, azonban a gazdaságvédelemre elméletileg korlátlanul költhetnek.

Az utasforgalom 2023 elejére érheti el a járvány előtti volument

Januárban 153 úti cél volt elérhető Budapestről, ez áprilisban két-három városra szűkült és jelenleg mintegy 20 városba lehet utazni.

ÁSZ: stabilitást ad a 2021-es költségvetés

A számvevőszék szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat megfelel az alaptörvényben meghatározott előírásoknak.

Egyre súlyosabbak a vádak az IWF magyar elnökével szemben

Autokratikus vezetői stílus, korrupció, eltitkolt doppingtesztek és kenőpénzek Aján Tamás bűnlajstromán.
Világgazdaság Piactér