Jó mezÕny Budakalászon, minden kész a rajtra

Közélet | Társadalom
A nevezések alapján a kontinens elitje itt lesz a csütörtökön kezdÕdÕ budakalászi öttusa Európa-bajnokságon

A nevezések alapján a kontinens elitje itt lesz a csütörtökön kezdÕdÕ budakalászi öttusa Európa-bajnokságon, melyen a magyarok a nÕk és a férfiak mezÕnyében is érem, illetve érmek megszerzésének a reményében szerepelnek.


Európa legjobbjai valamennyien jelezték részvételüket, így indul majd többek között a legutóbbi, athéni olimpia két gyÕztese, Vörös Zsuzsanna és az orosz Andrej Mojszejev,valamint a litván Edvinas Krungolcas, aki páratlan teljesítménnyel egymás után három Eb-t nyert meg, s Budakal ászon a sorozat folytatásáért hajt.


Az Õ esetleges sikere egyedülálló lenne, de amint arra Császári Attila,a sportág hazai szövetségének (MÖSZ) elnöke a rajt elÕtti utolsó sajtótájékoztatón utalt, már az is páratlan, hogy egy mindössze tízezres telepü- lés lehet a házigazdája egy ilyen jeles eseménynek. Az Eb eseményeire nem kell belépÕt váltani, a budakalászi sportcsarnokba, a mellette kialakított lovas- és futópályára, valamint - a verseny idejére - a Római StrandfürdÕbe is ingyenes a belépés.

Negyvenmillióért viaskodnak a legjobb orosz sakkozók

Az orosz sakkozók idei szuperbajnoki döntőjében együttesen 10 millió rubelért, vagyis mintegy 40 millió forintért versengenek a résztvevők.

Ismét a Főtaxi nyert a repülőtér tenderén

A Főtaxi 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.

Milliárdos támogatást kap a divat- és kreatív ipar

A program keretében a tervek szerint több mint kétszáz vállalkozás nyerhet el támogatást.

Az EBRD és EBB is befagyasztotta az együttműködést Fehéroroszországgal

Minszk válaszul nem folytatja a párbeszédet az Európai Unióval az emberi jogok helyzetéről.
Világgazdaság Piactér