Jó mezÕny Budakalászon, minden kész a rajtra

Közélet | Társadalom
A nevezések alapján a kontinens elitje itt lesz a csütörtökön kezdÕdÕ budakalászi öttusa Európa-bajnokságon

A nevezések alapján a kontinens elitje itt lesz a csütörtökön kezdÕdÕ budakalászi öttusa Európa-bajnokságon, melyen a magyarok a nÕk és a férfiak mezÕnyében is érem, illetve érmek megszerzésének a reményében szerepelnek.


Európa legjobbjai valamennyien jelezték részvételüket, így indul majd többek között a legutóbbi, athéni olimpia két gyÕztese, Vörös Zsuzsanna és az orosz Andrej Mojszejev,valamint a litván Edvinas Krungolcas, aki páratlan teljesítménnyel egymás után három Eb-t nyert meg, s Budakal ászon a sorozat folytatásáért hajt.


Az Õ esetleges sikere egyedülálló lenne, de amint arra Császári Attila,a sportág hazai szövetségének (MÖSZ) elnöke a rajt elÕtti utolsó sajtótájékoztatón utalt, már az is páratlan, hogy egy mindössze tízezres telepü- lés lehet a házigazdája egy ilyen jeles eseménynek. Az Eb eseményeire nem kell belépÕt váltani, a budakalászi sportcsarnokba, a mellette kialakított lovas- és futópályára, valamint - a verseny idejére - a Római StrandfürdÕbe is ingyenes a belépés.

A végső győzelemért küzdene az Uber az adóelkerülés Bajnokok Ligájában

Az adóelkerülést a szellemi tulajdonhoz kapcsolódó holland adókedvezmények tették lehetővé, a vállalat évekig működhet adómentesen.

Conor McGregor tehette zsebre a legtöbbet a sportolók közül

A koronavírus-járvány ellenére is rekordközeli összeget vihettek haza a legjobban fizetett sportolók.

A vártnál is nagyobb az amerikai infláció

Áprilisban több mint 12 éve nem látott ütemben emelkedett az infláció az Egyesült Államokban.
Világgazdaság Piactér