Zidane nem bánta meg

Közélet | Társadalom
A francia futballsztár bocsánatot kért a nézőktől, de nem bánta meg, hogy mellbe fejelte Materazzit

Zinedine Zidane először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének 110. percében fejjel felöklelte Marco Materazzit, az olasz válogatott védőjét, és piros lapot kapott. Zidane bocsánatot kért, de azt is kijelentette: amivel Materazzi provokálta, azok “nagyon személyes dolgok”, amelyekkel az édesanyját és a lánytestvérét illette olasz riválisa.


Hallottam egyszer, majd másodszor, és a harmadiknál már nem bírtam uralkodni magamon. Férfi vagyok, és van néhány dolog, amit rosszabb hallani, mint elszenvedni bármilyen belépőt a meccsen. Inkább pofán vágtam volna, mint hogy ezt hallanom kelljen.”


Marco Materazzi a La Gazzetta dello Sport című olasz sportlapnak nyilatkozva korábban a következőket mondta:


„Olyasfajta sértés volt az, amilyet tucatszám hallani, és csak úgy kicsúszik az ember száján. Nem neveztem terroristának Zidane-t, és biztosan tudom, hogy nem említettem az édesanyját.”

Jön a Széchenyi-kártya-program

Nagy Márton szerint a július elsején induló Széchenyi-kártya-újraindítási program segítségével fenntartható lesz a magyarországi hiteldinamika.

Százhatvanezer óvszert osztanak szét, de minek?

A tokiói olimpián hiába kapnak a versenyzők óvszert, ha a résztvevőknek minden szükségtelen fizikai kontaktust kerülniük kell.

Dubajban nyomoz a német adócsalók után a berlini kormány

A Olaf Scholz vásárolt egy CD-lemezt, amely állítólag hosszasan sorolja a német állampolgárok Dubajban rejtegetett vagyonát.

Ronaldo milliárdokkal lejjebb taszította a kóla értékét

A sztárfocista kiállása a vízivás mellett komoly veszteséget okozott a Coca Colának.
Világgazdaság Piactér