Zidane nem bánta meg

Közélet | Társadalom
A francia futballsztár bocsánatot kért a nézőktől, de nem bánta meg, hogy mellbe fejelte Materazzit

Zinedine Zidane először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének 110. percében fejjel felöklelte Marco Materazzit, az olasz válogatott védőjét, és piros lapot kapott. Zidane bocsánatot kért, de azt is kijelentette: amivel Materazzi provokálta, azok “nagyon személyes dolgok”, amelyekkel az édesanyját és a lánytestvérét illette olasz riválisa.


Hallottam egyszer, majd másodszor, és a harmadiknál már nem bírtam uralkodni magamon. Férfi vagyok, és van néhány dolog, amit rosszabb hallani, mint elszenvedni bármilyen belépőt a meccsen. Inkább pofán vágtam volna, mint hogy ezt hallanom kelljen.”


Marco Materazzi a La Gazzetta dello Sport című olasz sportlapnak nyilatkozva korábban a következőket mondta:


„Olyasfajta sértés volt az, amilyet tucatszám hallani, és csak úgy kicsúszik az ember száján. Nem neveztem terroristának Zidane-t, és biztosan tudom, hogy nem említettem az édesanyját.”

Péntektől emelkednek az üzemanyagárak

A benzin ára 4 forinttal, a gázolajé 5 forinttal lesz magasabb november 27-től.

Black Friday helyett itt a Black November

A Gazdasági Versenyhivatal pedig nemcsak a webáruházak, de az ár-összehasonlító oldalak kapcsán is szigorú elvárásokat fogalmazott meg.

Negyvenmillióért viaskodnak a legjobb orosz sakkozók

Az orosz sakkozók idei szuperbajnoki döntőjében együttesen 10 millió rubelért, vagyis mintegy 40 millió forintért versengenek a résztvevők.

Ismét a Főtaxi nyert a repülőtér tenderén

A Főtaxi 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.
Világgazdaság Piactér