Logisztika

A tömegközlekedés felé nyit az Uber

Három busztársaság licencelte a cég technológiáját.

Egy ideje új bevételi forrást üldöz a taxitársaságokat világszerte tüntetésre késztetett Uber. Az Origo cikke szerint a vállalat szolgáltatásként nyújtaná a logisztikai szoftverét a tömegközlekedési vállalatok számára, hogy azok egyes helyi járataikat fix menetrend helyett igény szerint tudják járatni. Az ötlet iránt vannak érdeklődők, az első néhány fecske után most a Colorado állambeli Denver városa, a kaliforniai Porterville, továbbá Maryland állam Cecil megyéje is megállapodást kötött a szoftverének bevezetéséről.

Fotó: Getty Images

Mint írták, a denveri tömegközlekedési vállalat még ezen a héten megkezdi

a kerekesszékesek által is használható járműveiben az Uber szoftverének használatát,

a másik két licencelő pedig május elején teszi elérhető a lakosság számára a mobilappon keresztüli járműkérést. Cecil megye elsősorban az olyanok számára kívánja biztosítani a járműrendelést, akiknek gondot jelent a különféle alapvető- és közszolgáltatások igénybe vétele, például munkaügyi központba mennének, orvoshoz vagy ügyintézésre van időpontjuk, testi vagy lelki felépülést segítő programokban vesznek részt.

A három új ügyfél közül Porterville már rendelkezik tapasztalatokkal az igény szerinti buszjáratás terén, jelenleg a Ford által birtokolt Transloc szoftverét használja erre a célra, azonban nem elégedett annak megbízhatóságával, reményei szerint az Uber megoldása jobban megfelel majd a célra.

Pörög az Über

Rekordszámú utast vitt márciusban az Uber.

 

fuvarmegosztás Uber Texas Porterville tömegkozlekedés
Kapcsolódó cikkek