Logisztika

Az Armani támogatásával megy tőzsdére a luxusjacht-gyártó

A The Italian Sea Group 100 méter hosszú jachtokat is gyártani tervez a friss forrásokból.

Az Armani divatházzal és a Marc Coucke nevű belga gyógyszergyártóval közösen lép a milánói tőzsdére a luxushajókkal foglalkozó The Italian Sea Grouppal – írja a Reuters.

A jachtokkal foglalkozó cég nem közölte az egyedi befektetések nagyságát, de a Coucke család és az olasz divatmárka együtt 15 százalékot fog birtokolni a vállalatból.

A kibocsátás egy részét 50 millió eurónyi újonnan létrehozott egy másik részét pedig az alapító vezérigazgató Giovanni Costantino által kontrollált GC Holding SpA papírjai fogják képezni. A GC Holding továbbra is többségi tulajdonos marad.

Fotó: Ibrahim Uzun / Anadolu Agency/AFP

A The Italian Sea Group 100 méter hosszú jachtokat is gyártani tervez a beérkező forrásokból, illetve további luxusmárkákkal kíván együttműködni és gyártókapacitásait is növelni akarja, többek között európai hajógyárak vásárlásával.

A Grand View Research elemző cég szerint a mintegy 8,15 milliárd dolláros globális jachtpiac évente több mint 5 százalékkal bővülhet a közeljövőben, Európa pedig mintegy 35 százalékkal részesül a piacból.

Jeff Bezos bevásárolta magát a szuperjachtok titokzatos világába

Az üzletember vagyona 2017 óta megduplázódott, amihez hozzájárult az is, hogy a tavalyi évben a járvány miatt a vásárlás minden korábbinál nagyobb mértékben az online térbe tolódott.

 

A vagyonnövekedés a világ leggazdagabb emberei közé repítette Bezost, aki már többször vezette is ezt az illusztris listát. Közelmúltbeli válása miatt szintén a címlapokra került, most pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy igen impozáns szuperjachtot vásárolt magának.

 

jacht luxusjacht hajógyártás hajógyár jachtpiac
Kapcsolódó cikkek