Elkerülő út épül Soltvadkerttől északra. A 8,8 kilométeres szakasz használatához ki kell alakítani öt körforgalmú csomópontot, egy külön szintű vasúti keresztezést, egy 800 méteres bekötőutat, egy kerékpáros-aluljárót, és lesznek mobil csoportos ellenőrző pontok is. A nyomvonal az 53-54-es számú utak meglévő körforgalma után kezdődik. A beruházást az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi hazai forrásból. 

A kivitelező a Soltút Kft., a projekt nettó 15,8 milliárd forintba kerül. 

A kecskeméti vállalkozás tavaly február óta a budapesti S-Útvonal Zrt.-é, amelyet egyedül Rencsár Kálmán ellenőriz. A Forbes szerint a rendszerváltás után ő alapította a Soltutat, 37 milliárd forint becsült vagyonával a magazin listáján a 43. leggazdagabb magyarnak számított.     

A beruházás indításáról kiadott közlemény idézi Mosóczi Lászlót, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát, aki kiemelte, hogy a soltvadkertiek két-három éven belül hatalmas előrelépést tapasztalhatnak majd a közlekedési lehetőségeikben, és ennek nyomán idővel a helyi gazdaságban és foglalkoztatásban is.