Noha a szabadedzés elején több versenyző is panaszkodott a füstszag miatt, majd később kiderült, hogy a közelben felrobbantottak egy olajraktárt, az F1 nem állt le. A robbantást az iszlamista, jemeni húti mozgalom vállalta magára, akik a beszámolók szerint rakétatámadást intéztek a Dzsidda közelében található létesítmény és más finomítók ellen is.

Az eurosport.hu beszámolója szerint a második szabadedzés végén a következő sorrend alakult ki:
1. Charles Leclerc, Ferrari, 1:30.074
2. Max Verstappen, Red Bull, 1:30.214
3. Carlos Sainz, Ferrari, 1:30.320
4. Sergio Perez, Red Bull, 1:30.360
5. Lewis Hamilton, Mercedes, 1:30.513

Fotó: https://twitter.com/Seriously_Fast

Az Eurosport beszámolója szerint az első szabadedzés alatt Max Verstappen még az autóban is égett szagra panaszkodott, és a robbanás után nem sokkal az egész pálya környékét áthatotta az égett olaj szaga. A Forma-1 vezetősége gyors tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól, majd nem sokkal a második szabadedzés előtt rendkívüli megbeszélésre hívta a csapatokat és a versenyzőket, ami miatt 15 perccel később rajtolt az FP2. Nem sokkal később megjelentek az első hírek az egyeztetésről, és ezek szerint a terrortámadás ellenére megtartják a szaúdi F1-es hétvégét.

Stefano Domenicali, a Forma-1 igazgatója biztosítékokat kapott a szaúd-arábiai hatóságoktól, hogy a nagydíj biztonságosan lebonyolítható, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben megszaporodtak a Húti terrortámadások.
Az Autosport idézte Günther Steinert, a Haas csapatvezetőjét, aki elmondta, biztosították őket arról, hogy a pálya és környéke jól védett hely, és nem is érzik magukat veszélyben a csapatok.