Sűrű fekete füst tört a magasba egy dzsiddai olajraktárban történt robbanást követően. Ezen a hétvégén a Forma-1-es Nagydíjat a dzsiddai Corniche Circuit-en kellene megrendezni. Egyes vélemények szerint valószínűleg ez az oka annak, hogy a húszik célba vették Dzsidda városát. Az Irán által támogatott húszik Szaúd-Arábia által segített csoporttal állnak háborúban, és rakétákkal és drónokkal intéztek támadást korábban is a szaúdi állami olajcég, az Aramco ellen.

A határidős Brent nyersolaj hordónkénti ára 119 dollárra ugrott vissza pénteken, miután napvilágra kerültek a szaúd-arábiai állami olajtársaság, az Aramco üzemében keletkezett tűzről. A Brent kőolaj ára körülbelül 10%-kal drágult ezen a héten, megszakítva egy kéthetes csökkenés-sorozatot. 

A húszik korábban kiterjedt hadműveletet jelentettek be Szaúd-Arábiában, de részleteket még nem közölték. A jemeni polgárháborúban Szaúd-Arábia vezette katonai koalíció kilenc robbanószerkezettel megrakott drónt fogott el, amelyeket a húszik állítólag a királyság déli, keleti és közepe felé indítottak egy pénteki televíziós riport szerint.

Jemenben a regionális dominanciáért versengő Szaúd-Arábia és Irán úgynevezett proxyháborút vív egymással. Míg Irán támogatja a síita húszi lázadókat, Szaúd-Arábia a szunnita irányultságú Öböl-menti államok csoportját vezeti a felkelők elleni harcban. Szaúd-Arábia ezzel támogatja Abd-Rabbu Mansur Hadi nemzetközileg elismert jemeni kormányát, amelyet 2014-ben a húszi lázadók űztek ki a fővárosból.

A Saudi Motorsport Company szerint "A versenyhétvége menetrendje a tervek szerint folytatódik". Közleményében hozzátették, hogy a verseny szervezői "továbbra is közvetlen kapcsolatban állnak a szaúdi biztonsági hatóságokkal ... annak érdekében, hogy minden szükséges biztonsági és védelmi intézkedést továbbra is végrehajtsanak".