Újabb erdőtűz pusztít Brandenburg tartományban, Németországban. A lángok terjedését az erős szél táplálja. A helyi tanács közleményében azt írta: az időjárás miatt a tűzoltók csak nehezen haladnak. Az oltásban hét tűzoltó megsérült, közülük hatot kórházban ápolnak. Mintegy négyszázan dolgoznak a tűz megfékezésén.

Brandenburg forest fires, dpatop - 26 July 2022, Brandenburg, Falkenberg: Firefighters extinguish a forest fire. Firefighters in Brandenburg continue to battle a large forest fire in the Elbe-Elster district. It burns over an area of 800 hectares. The first residents of the Kölsa settlement in Falkenberg and Rehfeld had to leave their homes. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)
Fotó: Getty Images


Rehfeldből körülbelül kétszáz embert kellett kitelepíteni hétfő este, és a környék több száz lakója készült fel az evakuálásra. Kölsában négyszáz embert szólítottak fel otthona elhagyására.
Emellett leégett egy sertéstelep, és sok állat elpusztult. A lángok a közeli szélerőműveket is fenyegetik. A járás "nagy kárt okozó eseménynek" minősítette az erdőtüzet. Brandenburg tartományban idén már többször pusztított tűz. 

A helyi környezetvédelmi minisztérium szerint az erdőtüzek több mint kilencven százalékáért emberi tevékenység tehető felelőssé. 

Az erdőtűz veszélye csaknem az egész tartományban a legmagasabb, ötös fokozatú. Brandenburgban 1,1 millió hektárt borít erdő.